ЕК: Ревидираниот француски предлог овозможува почеток на преговорите со ЕУ

Европската Комисија го поздрави ревидираниот француски предлог за преговарачката рамка за Северна Македонија и смета дека овозможува почеток на преговорите

Read more

НАРОДНА БАНКА СО СЕРИЈА МЕРКИ – за банките да даваат повисоки камати на штедењето во денари 

Советот на Народната банка, на својата редовна седница, донесе одлука за натамошно раздвојување на стапките на задолжителна резерва од валутен аспект,

Read more

МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО СО НЕГАТИВЕН ПРИРОДЕН ПРИРАСТ, бројот на умрени е за скоро 10 илјади поголем од бројот на родени минатата година

Природниот прираст во земајва и минатата година бележи негативните тенденции. Дури 9.868 повеќе лица починале отколку што се родиле во

Read more

Странците ја фалат македонската гостопримливост, ја сакаат природата, локалитетите, но две работи им „бодат“ очи 

Странските туристи кои ја посетиле Македонија се воодушевени од гостопримливоста на народот, им се допаѓаат рестораните, природата, и сè она

Read more
Show Buttons
Hide Buttons