Земјотрес ја стресе Македонија 

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, на сеизмолошките станици инсталирани ширум нашата територија, одржувани од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет

Read more

Децата се најчести жртви на трговија со луѓе, годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација 

Минатата година идентификувани се девет жртви на трговија со луѓе, од кои осум женски и едно машко лице. Најголем број

Read more

САД: Косовската полиција и градоначалниците да ги напуштат општинските згради на северот 

Американскиот амбасадор во Приштина Џефри Ховениер изјави дека САД имаат две барања до Владата на Косово – да не инсистира градоначалниците да

Read more

Агелер: Итно да се дејствува за диверзификација на енергетските ресурси 

Итно да се дејствува за диверзификација на енергетските ресурси, порача американската амбасадорка во државава Анџела Агелер на отворањето на шестото

Read more
Show Buttons
Hide Buttons