Мишел: Имаме договор за поддршка на Украина 

Сите 27 лидери постигнаа договор за дополнителен пакет поддршка за Украина од 50 милијарди евра во рамки на буџетот на ЕУ, соопшти денеска претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел.

– Имаме договор – изјави Мишел на социјалната мрежа Х.

Тој додаде дека со ова се заклучува „трајно, долгорочно и предвидливо“ финансирање на Украина.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons