Хрватска е нов европски првак во ватерполо

Хрватска е нов европски првак во ватерполо, откако во Сплит во финалната пресметка славеше против Унгарија со 10:9.

По цели 12 години, популарните „баракуди“ повторно се на врвот на европското ватерполо.

Три од четирите периоди завршија со израмнет резултат, а Хрватите ја добија втората четвртина со 1:0 (3:3, 1:0, 4:4, 2:2).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons