УЈП: ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПРИЈАВАТА ДДВ-04 ДО 28 ОКТОМВРИ 2022 

Од Управата за јавни приходи соопштуваат дека согласно Законот за даночна постапка, а поради отежнато поднесување на даночни пријави преку системот  е-Даноци,  се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека рокот за поднесување на ДДВ – 04 пријавата се продолжува.

– Крајниот рок за поднесување на ДДВ-04 пријавата  (25.10 2022) се продолжува за 3 (три) работни дена, односно крајниот рок за поднесување на ДДВ – 04 пријавите ќе се смета 28.10.2022 г. ( петок) – се наведува во соопштението испратено до медиумите. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons