Украина побара од словенечката амбасада во Киев да го тргне знамето – потсетувало на руското 

Словенечката амбасада во Украина принудена да го крие знамето затоа што е слично на руското.

Украинските власти побараа од словенечките дипломати во Киев „привремено да го тргнат словенечкото знаме бидејќи е премногу слично на руското“, а персоналот на амбасадата оттогаш го симна знамето.

Белата, сината и црвената тробојка навистина наликуваат една на друга, но барањето забележливо беше упатено од нација, која беше еден од најголемите поддржувачи на Украина во ЕУ и НАТО.

Премиерот Јанез Јанша наводно дури го посетил Киев на 15 март, среде воената операција на Русија во земјата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons