Приказните за рекетот не се завршени 

Жал ми е што во текот на постапката на првообвинетиот Бојан Јовановски му беше ускратена можноста да сведочи и да докажува кои лица од поранешниот државен врв беа замешани во аферата, за судот да оцени дали и кај нив постои кривично-правна одговорност.

Првостепената пресуда за предметот „Меѓународен сојуз“ во целост ги потврди приказните што ги објавив во 2019 година, користејќи кодирани имиња на актерите, за да избегнам жестоките притисоци на режимот на Заев да се трансформираат евентуално и во кривична постапка против мене (имаше и такви закани).

Судот ги потврди фактите што ги соопштив и оцени кои дејствија на осомничените и на обвинетите биле кривични дела, а кои не биле. Оценката на Судот, до правосилноста на пресудата, нема да ја коментирам.

Жал ми е што во текот на постапката на првообвинетиот Бојан Јовановски му беше ускратена можноста да сведочи и да докажува кои лица од поранешниот државен врв беа замешани во аферата, за судот да оцени дали и кај нив постои кривично-правна одговорност. Можеби во едно повторено судење тоа и ќе се случи.

Јавно протестирам поради определените драконски казни и за Јовановски и за другите осудени.

plusinfo.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons