Почина жирафата Каспер во Скопје ЗОО 

Почина 12 годишната жирафа Каспер, жител во Скопје ЗОО, информираат од Зоолошката градина.„Со голема тага, неверување и скршени срца, ве известуваме дека нашиот Каспер утрово ненадејно не напушти Жирафата Каспер имаше 12 години, а во Скопје ЗОО беше жител од 2012 година.Скршени се срцата на сите вработени, бидејќи Каспер беше наш омилен Јавно ќе биде соопштено што е причината за смртта, откако ќе ги добиеме официјалните резултати од обдукцијата која беше извршена утрово од страна на Ветеринарниот факултетНикогаш заборавен и непреболен, наш Каспер, трчај на небесната савана.“- стои во нивната објава на фејсбук.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons