ПОТВРДЕНО: Пронајденото тело е на Матеј Периш, еве што е причината за смртта

Првичните сознанија од обдукцијата која е завршена врз телото кое вчера беше извлечено од водите на Дунав, потврдуваат дека станува збор за Матеј Периш.

Според првичните информации причина за смртта е давење. Токсиколошките анализи ќе бидат готови за три недели.

Телото беше пронајдено вчера наутро во Дунав. Според облеката се претпоставуваше дека се работи за 28 годишното момче Матеј од Сплит кој исчезна на 31 декември минатата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons