Македонците од Албанија не се на продажба, порача ОМД 

Обединетата македонска дијаспора – ОМД денеска упати порака до Македонците кои жиеват во Албанија слободно да се изјаснат како Македонците на пописот на населението што од понделеникот се спроведува во Албанија.

„ОМД изразува голема поддршка за Македонците во овогодинешниот попис во Албанија! Во овие моменти на идентитетско негирање и поткупување од страна на надворешни држави, излези и попиши се како Македонец! Македонците немаат цена, македонците не се на продажба!“, се вели во пораката од обединетата дијаспора.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons