Македонија ќе донира ветровки, џемпери и ќебиња за Украина

Има одлука за донација, за Министерството за одбрана на Украина, соопштија од Владата по одржаната 106-та седница. 

Владата донесе Одлука за донација, за Министерството за одбрана на Украина. Станува збор за зимска опрема: ветровки и џемпери, како и ќебиња – донација од Министерството за одбрана на Република Северна Македонија. Македонија претходно донираше оружје за Украина. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons