Ковачки: Стани Славјанка дај си оставка 

Пратеникот и член на Извршниот одбор на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Ковачки преку Фејсбук ја повика министерката за одбрана Славјанка Петровска да поднесе оставка од функцијата.

– Славјанка Петровска и нејзиното семејство имаат пријавено живеалиште во хациендата со базен која Министерката за одбрана ја крие.

Утре на прес-конференција ќе обелодениме документи и докази дека Петровски се уште се во владение на луксузната хациенда со базен, која патем е дивоградба, а нејзиното бесправно градење е кривично дело.

Стани Славјанка Петровска не бегај и дај си оставка веднаш.

Лажеше дека хациендата не е твоја. Фатена си во лага. Хациендата со базен да ја подариш на здруженијата на бранители од 2001 година, пишува на Фејсбук Ковачки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons