Каљари почна преговори за ангажман на Несторовски 

Еден од најдобрите италијански новинари, Џанлука Ди Марцио тврди дека Каљари сака да го ангажира Илија Несторовски. 

Неколку клубови веќе се споменуваа како потенцијални дестинации за Несторовски кој е слободен играч, а во трката се вклучува и Каљари. 

Новинарот Џанлука Ди Марцио тврди дека веќе се воспоставени контакт меѓу клубот и агентот на Несторовски. 

Каљари во изминатата сезона испадна од Серија А, тие покрај Несторовски се интересираат и за Пушкаш кој му беше соиграч на нашиот фудбалер во Палермо.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons