Катар доби организација на уште едно големо фудбалско натпреварување

Домаќинот на престојното Светско првенство во фудбал, Катар, ќе биде домаќин и на Азискиот куп следната година откако Кина се откажа од организацијата. 

Азиската фудбалска конфедерација потврди дека Катар ќе биде домаќин на Азискиот куп 2023 година. Покрај Катар, во комбинација за домаќини беа уште и Јужна Кореја и Индонезија. Исто како што е случајот со Светското првенство, и Азискиот куп во Катар наместо на лето ќе се одржи на зима. Тоа ќе претставува проблем за клубовите кои имаат азисики фудбалери бидејќи во сред сезона ќе треба да ги пуштат да играат за своите репрезентации.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons