КАКО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПОЕВТИН ЛЕТ: Има денови кога авиокартите имаат неверојатно ниски цени 

Експертите велат дека постојат начини да се најдат евтини летови – но може да биде потребно малку детективска работа.

– Сите проценки покажуваат дека летото ќе биде навистина напорно – изјави за MarketWatch Бен Ајерс, виш економист во Nationwide Economics.

Бројот на патници кои минуваат низ контролните пунктови на Управата за безбедност на транспортот се врати на нивоата пред пандемијата, а податоците од местата за резервации покажуваат „рекордно ниво на интерес за патување“, рече тој.

Еве совети за резервирање поевтини летови:

Прво, бидете флексибилни за датумите. Иако некои луѓе можеби нема да можат да ги приспособат датумите или времето на патување, Рајан Хорн, владин консултант во Вашингтон кој го води блогот за патувања Profits and Points, предложи да се биде што е можно пофлексибилен при резервирањето летови.

– Има одредени денови во неделата кои обично се поевтини од другите, па затоа билетите често се поевтини во среда. Исто така, крајот на август и почетокот на септември имаат тенденција да бидат поевтини од јули, изјави тој за MarketWatch.

Користете ја мрежата на датуми или табелата со цени на Google Flights за да видите кога летовите се поевтини.

И иако директното летање можеби е најлесно, може да биде и скапо. Затоа, размислете за преседнувања: лет од 655 долари од Њујорк до Лондон вклучува седумчасовен одмор во Рејкјавик, Исланд, пред краток лет до Хитроу.

Откако ќе ги заклучите вашите датуми, обидете се да го резервирате летот директно со авиокомпанијата.

Исто така, разгледајте понуди од различни аеродроми.

„Слично на локацијата, проверете ги цените за помалку популарни дестинации или побарајте аеродром во близина за дестинацијата на која сакате да одите и возете го остатокот од патот“, рече тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons