Земјотрес од 3 степени според Рихтер кај Струмица 

Земјотрес со сила од 3 степени според рихтеровата скала се случи во 14.20 часот на 17 километри југоисточно од Струмица, објавија специјализираните светски сајтови за земјотреси. 

Земјотресот како што е наведено, бил на длабочина од 8 километри и со сила од 3 степени според Рихтер.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons