Здружението „Лесја Украинка” одржа протест пред руската Амбасада во Скопје 

Здружението на Украинци во Македонија „Лесја Украинка” денеска во Скопје одржа протест против руската воена агресија врз Украина.

Протестот започна околу детското игралиште зад Универзалната сала и заврши пред Амбасадата на Руската Федерација во Македонија.

Како што посочија од Здружението, протестот се организира „да потсетат на злосторствата извршени врз Украина и на одземените невини животи, вклучително и на децата”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons