ЕСМ произведе 7.000 мегават часови електрична енергија, а купи 3.000 

АД ЕСМ вчера произведе 7.616 мегават часови електрична енергија од кои во термоелектраните се произведени 5.643, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци 1.973 мегават часови, информира Владата.

– Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.160 мегават часови електрична енергија, соопшти Владата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons