Во Преспанското езеро запленети над 1100 метри мрежа и околу 100 килограми риба 

Денеска во периодот од 00.20 до 07.00 часот е спроведена координирана акција на полициски службеници од Мобилната единица за компензаторни мерки при ОГРМ, БЈБ во соработка со Државниот инспекторат за земјоделие и концесионерот на езерото во водите на Преспанското езеро.

При акцијата се пронајдени 22 рибарски мрежи во вкупна должина од околу 1100 метри, со околу 100 кг улов.

Мрежите и уловот се подигнати и предадени на Државниот инспекторат за земјоделие за понатамошна постапка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons