CTPAШНА COOБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА ВО КОЈА 3АГИНАА НАЈМАЛКУ 17 УЧЕНИЦИ ВО ГОЛЕМАТА ТPAГЕДИЈА КОЈА ДЕНЕСКА СЕ СЛУЧИ ВО ЈУЖНОАФРИКАНСКАТА ДРЖАВА

Најмалку 16 ученици заг инаа во сообраќајна нес реќа меѓу минибус

и камион на автопат на околу 300 километри од Дурбан, Јужноафриканска Република, соопштија властите.

Министерството за транспорт на провинцијата Квазулу-Натал соопшти за 16 заг инати, додека локалните медиуми јавуваат за најмалку 19 жр тви – деца на возраст меѓу пет и 12 години и тројца возрасни.

„Смр тта на децата е голема траге дија“, рече провинцискиот министер за транспорт Сипо Хломука.


Нес реќата се случила во регионот Понгола, во близина на границата со Есватини.

Јужноафриканската Република има една од најдобрите патни мрежи на африканскиот континент, но безбе дноста на патиштата е про блем поради опасн ото возење. (МИА)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons