Бислимоски: Соочени со високи цени на берзите, компаниите започнаа да инвестираат во обновливи извори 

За период од осум месеци Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) има издадено лиценци за производство на електрична

Read more

Сѐ повеќе се користат картичките, е-трансакции и плаќањата со мобилен телефон, анализира Народната банка 

Бројот на трансакции извршени во земјата со платежни картички издадени кај нас пораснал за 15,8% на годишно ниво, додека вредноста

Read more
Show Buttons
Hide Buttons