Осумте ученици и нивниот ментор погодени од земјотресот се на пат за Анкара, утре треба да тргнат кон дома

Деветте државјани на С Македонија кои силниот земјотрес во Турција ги затекна во југоисточниот дел на земјата го напуштиле подрачјето

Read more

Рудари, пожарникари, војници… од Македонија заминаа на помош во Турција, Сали бара лекари доброволци

Војници, пожарникари, рудари… од Македонија се упатуваат на помош кон Турција каде разорниот земјотрес уби до сега над 4.000 луѓе.

Read more

(ПОТРЕСНИ ВИДЕА) ОГРОМЕН ДЕЛ ОД ЗГРАДА СЕ ОДВОЈУВА И ПАЃА НА УЛИЦА, ВРАБОТЕНИ ВО ХОТЕЛ СЕ ПИКААТ ПОД МАСИ – бројот на починати се искачи на над 1.900

Според последните официјални податоци, пренесени од АП, најмалку 1.900 луѓе загинале во земјотресите во Турција и Сирија. Низ Турција, најмалку

Read more

ДИРЕКТОРОТ НА ИЗИС СО СМИРУВАЧКА ВЕСТ – Балканот не е на истото епицентрално подрачје со Турција, кај нас не може да се активираат раседи

Земјотреси со интензитет блиску до денешниот, подрачјето на Турција може да го тресат со месеци. Од Институтот за земјотресно инженерство, за

Read more
Show Buttons
Hide Buttons