ФОТО: Владата вечерва осветлена во боите на ромското знаме 

Во пресрет на Светскиот ден на Ромите, Владата e осветлена во боите на ромското знаме.

Нашата заедничка визија, нашите заеднички стремежи и напори се во насока на еднаквост и правичност за ромската заедница. Продолжуваме и понатаму стратешките определби за Ромите во Република Северна Македонија како државни цели да бидат пример за останатите во регионот, напиша на својот Фејбук профил премиерот Димитар Ковачевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons