Судија кој местел натпревари за 300 евра ќе суди полуфинале на ЕП во Германија 

Европската куќа на фудбалот УЕФА објави дека ферманскиот судија Феликс Цвајер ќе биде судија во второто полуфинале помеѓу Анфлија и Холандија, а интересно е тоа што бил суспендиран во 2005 година на шест месеци затоа што наместил натпревар.

Медиумот „Ди Цајт“ објави дека Цвајер пред контроверзниот натпревар добил 300 евра како мито од друг судија, а инцидентот не го пријавил веднаш во комисијата.

Во второто полуфинале меѓу Франција и Шпанија ќе суди словенечкиот судија Славко Винчиќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons