СТPAШНАТА ВЕСТ ЗА БР3O СЕ ПPOШИРИ – СЕДУМ 3АКОПАНИ ТЕЛА ПРОНАЈДЕНИ ВО ШУМА ВО ОКОЛИНАТА НА СОФИЈА

Телата на седум лица се пронајдени закопани без ковчег во шума во близина на гробишта во близина на бугарскиот главен град Софија, соопштија властите.

Полицијата соопшти дека прелиминарните податоци покажуваат дека се работи за тела на постари лица кои биле закопани во шума без ковчег, а почи нале од природна см рт.

Една од теориите што се истражува е дека почин атите живееле во разни домови за стари лица и конаци во Софија и биле погребани како дел од нерегулирана шема за погр ебување, пишува АП.

Во рамките на истрагата, уапсен е 51-годишен агент на погре балното претпријатие, кој е обвинет за измама.

Полицијата соопшти дека мажот ги зел телата од домовите заради медицинска нега, наводно за кремирање, и наместо тоа ги закопал во шумата во близина на гроб иштата.

Покрената е предистражна постапка, меѓу кои и ДНК анализа на поч инатиот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons