Со воз од Скопје до Софија во 2027 година? 

Роковите се почитуваат, а во втората половина на јуни ќе продолжат градежните работи на пругата кон Бугарија, со активности на првите две делници, за кои се заокружува тендерската постапка за избор на изведувач, информираше денеска директорот на Железници – Инфаструктура, Хари Локвенец.

Според него, реално е да се очекува железничкото поврзување на Скопје и Софија да се случи во 2027 година.

„Роковите што ги зададовме сите заедно, ова раководство на Железници – Инфраструктура и македонската Влада, е дека ќе почнеме оваа пролет. Имаме уште месец и половина, дозволете ни да го исполниме нашето ветување и оваа пролет да почне изградбата на првите две делници, од Куманово до Бељаковце и од Бељаковце до Крива Паланка“, рече Локвенец.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons