РКЕ неделава треба да ги усвои измените на тарифниот систем за универзалниот снабдувач со електрична енергија

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) до крајот на неделава треба да ги усвои измените на тарифниот систем за универзалниот снабдувач со електрична енергија со кои се воведуваат четири блок тарифи за високата дневна тарифа, односно за скапата струја.

Блоковите ќе важат само за скапата струја и предвидено е во првиот блок да бидат потрошувачите кои трошат до 210 киловат часови електрична енергија, во вториот блок од 211 до 420, во третиот блок од 421 до 630 и во третиот блок над 630 киловат часови електрична енергија.

Блоковите ќе важат за сите граѓани.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons