Нови цени на горивата од полноќ

Регулаторната комисија за енергетика, водни услуги и услуги за управување со комунален отпад на Република Северна Македонија (РКЕ) донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,38% во однос на одлуката од 8.4.2024 година.

Од 16.4.2024 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат: 

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 86,50 (денари/литар) 
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 88,50 (денари/литар) 
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 77,50 (денари/литар) 
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 77,50 (денари/литар) 
Мазут М-1 НС 44,302 (денари/килограм) 
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 не се менуваат. 
Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалува за 0,50 ден/лит.Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons