На 20 август избори во Маврово-Ростуше и Центар Жупа 

Претседателот на Собранието на Македонија, Талат Џафери, согласно своите уставни надлежности, денеска распиша избори за градоначалници на Општините Маврово и Ростуше и Центар Жупа. Изборитге се закажани за 20 август.

„Согласно Решението што го донесе претседателот на Собранието врз основа на Изборниот законик, изборите за градоначалници ќе се одржат на 20 август 2022 година.

Роковите за извршување на изборните дејствија почнуваат да течат од денот на објавувањето на Решението за распишување на изборите во „Службен весник на Република Северна Македонија”.

Изборите, согласно Решението за нивно распишување, ќе ги спроведат Државната изборна комисија, општинските изборни комисии и Избирачките одбори“, се вели во соопшгтениегто на Државната изборна комисија.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons