НАТО објави мапа: „30 воени авиони патролираат во секој момент“

НАТО објави карта на која се означени воените авиони кои постојано патролираат на истокот на Европа.

„Како одговор на руската инвазија, НАТО во секој момент има до 30 авиони кои патролираат во воздух“, наведе воениот пакт.

Се додава дека тоа го прават за да спречат каква било потенцијална агресија против сојузниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons