Млекарите организираат онлајн продажби

Бидејќи откупувачите на големо нудат само 29 динари за литар млеко, некои од фармерите наоѓаат алтернативи да го продаваат млекото сами, како и други млечни производи, нудејќи различни начини преку социјалните мрежи, па дури и испраќање до домовите на граѓаните.

Министерот за земјоделство Љупчо Николовски нагласи дека не е одговорен за откупот и големопродажната цена на млекото, откако производителите се пожалија дека откупувачите им го бараат за 29 денари, а во маркетите потоа се продава за над 80 денари.

Поради откупот од 29 денари за литар млеко и продажбата за неколкукратно поскапо, некои од фармерите наоѓаат алтернативи како сами да си го продадат млекото. Го нудат преку социјалните мрежи или сами им го носат по поволна цена на клиентите дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons