Милош Вучевиќ е новиот премиер на Србија! 

Вицепремиерот Милош Вучевиќ е новиот премиер на Србија, објави српскиот претседател Александар Вучиќ.
„Врз основа на член 112 став 1 точка 3 и член 127 став 1 од Уставот на Република Србија („Службен весник на Република Србија“ бр. 98/2006), член 18 и член 24 став. 3 од Законот за претседателот на Републиката („Службен весник на Република Србија“, број 111/07) и откако го слушнав мислењето на претставниците на избраните изборни листи, ја донесувам следната одлука: предлагам да Народното собрание на Република Србија Милош Вучевиќ како кандидат за премиер на Република Србија“, рече тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons