ЕСМ НА ГОЛЕМО УВЕЗУВА СТРУЈА – вчера набавени 4.580 мегаватчасови 

АД ЕСМ на 26.11.2022 година произведе 10.609 MWh електрична енергија, соопшти Владата.

Во Термоелектраните произведени се 7.864 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.745 MWh.  

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија.Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 26.11.2022 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons