Вработена на Психијатрија снимила пациентка и видеото го објавила на социјалните мрежи 

СВР Тетово, поднесе кривична пријава против А.А. (47) од Кочани, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „несовесно работење во службата“ и „неовластено снимање“.

На 28.11.2023 пријавената, вработена како хигиеничарка, во клиничка болница во одделот за психијатрија, неовластено снимала пациентка, а потоа видео снимката ја објавила на социјална мрежа, со што наштетила на угледот и честа на пациентката.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons