Евакуација на речиси половина милион луѓе поради ерупција на вулканот Тал

Филипинските власти наредија целосна евакуација на речиси половина милиони луѓе откако вулканот Тал почна да исфрала лава. Филипинскиот институт за

Read more
Show Buttons
Hide Buttons