875 лица казнети за не носење маска

Во текот на изминатото деноноќие (13/14.06.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија на 217 лицa им се издадени решенија за изолација, а 63 лицa потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што е констатирано дека три лица не ја почитувале мерката за изолација. Исто така, по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 845 прекршоци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons