7 тајни опции кои ги има секој телефон

На колкумина од нас им е најголем проблем празната батерија? Доколку ја намалите светлината на екранот на телефонот, автоматското регулирање на светлината на екранот ќе се иклучи така што батеријата ќе ви потрае подолго од вообичаено.

Блокирање на реклами 

На најлесен начи да се ослободите од досадните реклами кои неочекувано се отвораат дур ги користите омилените апликации е со поставување на телефонот на airplane mode. Но мора да се напомене дека се додека е вклучен airplane mode нема да можете да добивате повици ниту пак да се јавите некому.

Активирање на guest mode

Постојат моменти кога е неопходно некому да му го дадете вашиот телефон. Тогаш можете да го искористите guest mode со тоа што никој нема да може да ги отвори вашите лични информации.

Зголемување на екранот

Со допирање на екранот можете  да го зголемувате. Појдете во Поставувања->Пристапност->Подобрување на видливост->Зголемување. Ова е одлична поставка за луѓето со оштетен вид.

Фотографирајте додека снимате видео

Не морате да го прекинете снимањето на видеото за да направите фотографија. Треба само да го притиснете кругчето на кое има камера на екранот.

Немате копче за одбивање на повикот?

Ако сте корисник на Apple веќе знаете дека многупати сте немале опција да одбиете повик. Па, ако вашиот телефон е заклучен не можете да го одбиете повикот, но ако е отклучен телефонот ќе видите копче за одбивање на повикот.

Тастатура и маус

Можете да приклучите тастатура и маус на вашиот телефон. Се што ви е потребно за да поврзете тастатура или маус со вашиот телефон е USB on-the-go кабел. Ова е корисен совет доколку ви се расипе дисплејот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons