53 прекршувања на забраната за движење, 384 прекршоци за неносење маска

Од 21.00 часот (03.05.2021) до 05.00 часот (04.05.2021) констатирано е дека 53 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (03/04.05.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 384 прекршоци.  

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons