Што по 20 април? Филипче откри дали ќе продолжат рестриктивните мерки

Актуелните рестриктивни мерки важат до 20-ти април, а министерот за здравство Венко Филипче, истакна дека доколку има потреба истите ќе продолжат.

-Веројатно ќе дискутираме викендов и на почеток на следната недела. Ќе ги пратиме бројките и менаџирањето на болниците. Тоа се критериумите по кои анализиравме и до сега. Доколку има потреба рестриктивните мерки ќе продолжат, истакна денеска Филипче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons