Шефот на УЕФА не го исклучи намалувањето на бројот на градови кои ќе бидат домаќини на Евро 2020

Претседателот на Европската фудбалска федерација Александар Чеферин ги коментираше информациите за можно намалување на бројот на градови кои следното лето ќе бидат домаќини на Евро 2020.

– Ние постојано ја следиме ситуацијата, но нема сомнение дека ќе се одржи Европското првенство. Планот е да се остави сè како што е. Но, морам да забележам дека наместо во 12 земји, турнирот може да се одржи во 11, осум, пет или една, го цитира „ЕСПН“ Чеферин.

Претседателот на Европската фудбалска федерација Александар Чеферин ги коментираше информациите за можно намалување на бројот на градови кои следното лето ќе бидат домаќини на Евро 2020.

– Ние постојано ја следиме ситуацијата, но нема сомнение дека ќе се одржи Европското првенство. Планот е да се остави сè како што е. Но, морам да забележам дека наместо во 12 земји, турнирот може да се одржи во 11, осум, пет или една, го цитира „ЕСПН“ Чеферин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons