ХРАНА ПРОТИВ КОРОНА: Руски лекар објасни што е најдобро да се јаде за да се избегне потешка форма на болеста (ВИДЕО)

Лекарот и ТВ-водител Александар Мијасников на телевизијата „Русија 1“ рече дека е можно да се забави текот на вирусното заболување и да се спречи тешката форма.
Според лекарите, цинкот е многу корисен во борбата против вирусот корона.

Цинк се наоѓа во големи количини во пилешкото месо.

Тешкиот тек на вирусот корона може да се спречи со конзумирање на храна богата со витамин Д, која е богата со харинга.


Александар Мјасников рече дека за време на акутната фаза на болеста, треба да се потпреме на јаглехидрати. Ова се должи на фактот дека за време на болеста, едно лице троши повеќе енергија отколку што добива. За брзо закрепнување, на пациентот му треба сила да се бори против вирусот.

Исто така, лекарот потсети на основните принципи за борба против инфекции како што е коронавирус. На пациентот му треба одмор во добро проветрена просторија. Треба да му се даде многу вода и лесна храна.

https://www.youtube.com/watch?v=daHuJaLpUxE&t=232s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons