Уште 5 македонски граѓани позитивни на коронавирус, вкупно 31 заболен

Попладнево на коронавирус беа тестирани 10 пациенти, од нив 5 се позитивни на вирусот.

Позитивна е сопругата на веќе дијагностицираниот пациент од Скопје и 4 здравствени работници – двајца доктори и две медицински сестри од Дебар. Со ова, бројката на заболени со коронавирус во земјата се искачи на 31, информира министерот за здравство Венко Филипче.

Попладнево на коронавирус беа тестирани 10 пациенти, од нив 5 се позитивни на вирусот.Позитивна е сопругата на веќе…

Posted by Венко Филипче on Tuesday, March 17, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons