Украден полициски коњ од оделението на МВР во Хиподром?

Коњ бил украден од оделението за тренирање на полициски животни во Хиподродром – неофицијално откриваат за Радио Лидер извори во МВР.

Вредноста на ова животно кое го поседува полицијата е над 50.000 евра, затоа што се работи за професионално трениран коњ кој и помага на полицијата.

-Во ова оделение на МВР има огромно обезбедување. Таму се тренираат и полициските кучиња. Ова животно може да се украде само од внатре затоа што се работи за обезбедена локација. Тоа е исто како да украдат коњ од полициска станица. – вели изворот кој е многу близок до министерот Оливер Спасовски и е крајно незадоволен од тоа што овој случај се крие како што долго време се криеше случајот со незаконски издадените лични карти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons