Средношколците за утре најавуваат протест пред МОН и бојкот на наставата

Средношколците за утре  во периодот од 15.30 часот до 16.30 часот најавуваат протест кој ќе се одржи пред Министерството за образование. Покрај протестот, ќе има и бојкот на наставата во училиштата.

Средношколците бараат да биде укината државната матура.

-Исто така утре 11.12.2020 освен протестот пред МОН, ќе се одржи и бојкот низ средните училишта. Имаме информации дека во одредени средни училишта професорите вршат притисок врз учениците да не присуствуваат на протестот и бојкотот. Ве охрабруваме да излеземе бидејќи и ние средношколците имаме право на глас.“, се вели во соопштението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons