СРБИЈА СЕПАК СОБОРИЛА ДВА „НЕВИДЛИВИ“ Ф-117! Едниот веднаш колабирал, а сега знаеме што се случило со другиот (ВИДЕО)

Тоа беше тежок удар за американските воздухопловни сили и НАТО Алијансата.

Како што знаеме, Србија на 27 март 1999 година, само три дена по почетокот на агресијата на НАТО, собори стелт „невидлив“ авион на американските воздухопловни сили Ф-117А. Но, неодамна добивме официјална потврда дека е соборен за време на бомбардирањето на НАТО, т.е. погоди уште еден Ф-117А.

Се наведува дека вториот авион Ф-117А бил погоден во април, што значи по соборувањето на првиот стелт авион во историјата на војувањето. По ударот на вториот стелт авион Ф-117А, кој бил стациониран во Германија, по ударот успеал да се врати и безбедно да слета во својата база, што значи дека не биле нарушени виталните функции на авионот.

Тоа беше втора борбена мисија за американскиот пилот, по што беше погоден и онеспособен за понатамошно летање и борбени операции. Други детали за тоа како биле погодени и двете „невидливи“ стели, т.е. соборено можете да дознаете во одличното видео подолу.

Објави srbijadanas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons