Со овие витамини НЕ СМЕЕТЕ да претерувате

Консумацијата на витамини во количина поголема од препорачаната од страна на вашиот доктор може да предизвика заболување од рак, пишуваат странските експертски медиуми.

Истражувањето е направено со витаминот Е, бета-каротен и фолна киселина.

„Не сме сигурни зошто се случува тоа, но студиите покажуваат дека луѓето кои користат витамини во поголеми количини имаат поголеми шанси да добијат рак. Всушност тие луѓе во себе имале повеќе честички рак отколку витамини…“, рекол англискиот доктор Бејерс кој ја изврши оваа студија.

Тој препорачува дека е најдобро луѓето здраво да се хранат, бидејќи за тоа нема замена ниту во еден витамин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons