Се затвора вакциналниот пункт во СЦ „Борис Трајковски“, најави Филипче

Од август се затвора вакциналниот пункт „Борис Трајковски“ и вакцинацијата продолжува во вакциналните пунктови, рече министерот за здравство, Венко Филипче. Како што појасни тој, медицинските центри веќе можат самостојно  да ги опслужат потребите за вакцинирање.

„Во август продолжуваме со вакцинација во пунктовите рамки на здравствените домови. Останува да функционира салата во Тетово и во Струмица, целокупниот друг процес ќе се одвива во здравствените домови и теренската вакцинација“, рече Филипче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons