Реисот Сулејман Реџепи прогласи победа над коронавирусот

Поглаварот на ИВЗ, реисот Сулејман Реџепи на молитва во Мустафа-пашината џамија им го честиташе Рамазан Бајрам на верниците.

„Успешно се справувавме до сега, а со одржувањето на овој намаз за Фитер Бајрам прогласувам и победа над вирусот. Им го честитам празникот на сите муслимани во земјава“, истакна тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons