Регулаторна: Одземање на лиценци на 4 компании кои увезувале мазут

Регулаторната комисија за енергетика отвори постапка за одземање на лиценци за четири нафтени компании кои тргуваат со мазут на големо. Фирмите РКМ ДООЕЛ Скопје, Супертрејд, Пертинакс и кавадаречката Ли-Оил немале оперативни резерви на мазут и затоа против нив се отвора постапка за одземање на лиценца, изјави првиот човек на РКЕ, Бислимовски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons