Путин: Русија ја регистрираше првата вакцина против коронавирусот

Рускиот претседател Владимир Путин денеска изјави дека Русија ја регистрирала првата вакцина против коронавирусот.

– Утрово за првпат во светот е регистрирана вакцина против коронавирусот, рече Путин на средбата со членовите на Владата.

Рускиот претседател изрази надеж дека со време ќе се појават повеќе вакцини против коронавирусот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следете нè на Facebook!


This will close in 30 seconds

Show Buttons
Hide Buttons